Райка Пандилева, мнимата медицинска сестра от Ямбол, която предлага“ жилища и

...
Райка Пандилева, мнимата медицинска сестра от Ямбол, която предлага“ жилища и
Коментари Харесай

Мнимата медицинска сестра от Ямбол измамила десетки в Гърция, сред жертвите й има и висши църковни служители

Райка Пандилева, мнимата здравна сестра от Ямбол, която „ предлага “ жилища и работа против съществени суми, е мамила стотици хора освен в България, само че и в чужбина. Сред тях са висши църковни чиновници. Преди време, когато работела в Атина, Пандилева отишла на откриването на българската църковна община и почнала постоянно да посещава богослуженията. Съобщила и че е майка на отец Амвросий. Скоро отпътувала за България и оттова почнала да звъни, че е унизена и би трябвало да се върне. Връщането в Атина било напълно за тяхна църквата, описа пред bTV архимандрит Атанасий, протосингел на Западнато- и Средноевропейската Митрополия.



„ Започнаха лъжите на вуйна Райка, че щерка ѝ е доста болна, детето на щерка ѝ болно, помогнете ми, дайте ми пари, при което ние ѝ давахме “, описа отецът.

Лъжите траяли с месеци, а с тях растели и сумите, които давали на Пандилева. Ужилените от нея в чужбина са десетки, твърди архимандрит Атанасий, шокиран, че измамницата употребява вярата и църквата.

„ Вчера започнаха да ми звънят хора от Атина, останах с отворена уста. Тя още веднъж използваше името на църквата, името на сина си, който е духовник, и не мога да си показва на този човек какво му е сега “, сподели архимандритът.

Духовникът ще подаде тъжба в полицията и приканва всички излъгани да го създадат.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР